Pressemeddelelse
10. januar 2019
 
 
 
 
 
 

Ellen Hyllemose er Gentoftekunstneren 2019

 
 
 
 

Hvert år i januar udnævner Gentofte Kommune en lokal, professionel kunstner til Gentoftekunstner for året. I år går æren til billedkunstner Ellen Hyllemose.

 
 
 
 
 
 
 
 

I Ellen Hyllemoses værker er fokus på overflader, rum og teksturer. Hun arbejder både med maleri, skulptur, objekt og installation og med beskedne materialer som spånplader, papir, stof eller snor leder hendes kunst tankerne hen mod hverdagen og tilfører den mystik. Hun arbejder ofte lag på lag, og mens formsproget er abstrakt, lurer hændelser og historier under overfladerne.

 

I forbindelse med udnævnelsen til Gentoftekunsteren 2019 udformer Ellen Hyllemose en serie linoleumstryk, der bruges til repræsentationsformål og kort. Her har hun taget udgangspunkt i konkrete steder i Gentofte: Brobækmose, Ellemosen, Charlottelund Strandpark, Dan Turèlls Plads og æbleplantagen i Bernstorffsparken. Trykkene er skabt med elementer fra hvert sted. Om værkerne siger Ellen Hyllemose:

 

- I mine værker til Gentofte har jeg valgt nogle steder, hvor man kan finde andre tanker end de daglige. Jeg bruger flere lag af farvet papir og trykker med noget fra stedet. Fra Ellemosen er det en del af en stub fra et Elletræ. Trykkene danner forskellige rum, og jeg vil gerne gøre opmærksom på andre steder, man kan gå hen. Måske nogen får lyst til at finde deres egne steder.

 

Borgmester Hans Toft siger:


- Ellen Hyllemose er en spændende kunstner, som med sine værker sætter tanker i gang, og jeg glæder mig i denne forbindelse særligt over, at hun har valgt en række forskellige steder i vores kommune som afsæt for præsentationen af sin kunst som gentoftekunstneren i år. Dermed giver Ellen Hyllemoses værker os mulighed for at se på vores omgivelser med et nyt blik, hvilket er både spændende og inspirerende.

 

Om Ellen Hyllemose
Ellen Hyllemose er født i 1968 og hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1995. Hun har modtaget et hav af legater og hendes arbejde er præmieret flere gange, bl.a. med Eckersbergmedaljen i 2005.

 

Ellen Hyllemose er et velanskrevet navn i kunstverdenen og hendes værker findes i danske privat- og museumssamlinger. I sommeren 2018 var Ellen Hyllemose aktuel på Øregaard Museum i gruppeudstillingen På Min Måde. Fra november til januar i år viste hun værker på jubilæumsudstillingen for kunstnersammenslutningen Decembristerne i Den Frie Udstillingsbygning i København.

 

Om Gentoftekunstneren
Siden 1994 har Gentofte Kommune årligt udnævnt en billedkunstner bosiddende i Gentofte Kommune til Gentoftekunstner. Den udpegede kunstner modtager en pris på 25.000 kr. og producerer et antal kunstværker, som anvendes til repræsentationsgaver i det indeværende år. Derudover figurerer et af Gentoftekunstnerens værker på årets julekort.

 

Udnævnelsen af Gentoftekunstneren skal bidrage til at skærpe opmærksomheden omkring kulturen i Gentofte Kommune og sætte fokus på de kunstneriske potentialer, som findes i her.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kommunikationskonsulent Pia Andersen Høg, pah@gentofte.dk, 5144 1254