Pressemeddelelse
19. juni 2018
 
 
 
 
 
 

Gentofte Kommune – et godt sted at bo for alle

 
 
 
 

Nye måder at samarbejde på, beboerdemokrati, forskønnelse af udearealer og styrket samarbejde med de almene boligorganisationer er blandt forslagene til, hvad der skal være fokus på i en boligsocial indsats. Et opgaveudvalg i Gentofte Kommune har udarbejdet anbefalinger til kommunens fremtidige indsats.

 
 
 
 

Kommunen ønsker, at en kommende boligsocial indsats hviler på samskabelse med en så bred involvering af relevante aktører som muligt. Opgaveudvalget for Boligsocial Indsats har udarbejdet ti principper for den fremtidige boligsociale indsats, så de sociale og kulturelle udfordringer, der kan opstå i nogle boligområder, imødekommes bedst muligt.

 

Anne Hjorth, formand for Opgaveudvalget for Boligsocial Indsats og kommunalbestyrelsesmedlem (A), fortæller:

 

- Boligområderne har en bred sammensætning af beboere, og nogle steder kan der være udfordringer med fx sproglige barrierer og ufrivillig ensomhed. Derfor har vi stor vægt på en helhedsorienteret og sammenhængende indsats, som bygger på dialog mellem borgere og kommunen, inddrager lokalsamfundet, lægger op til nye og etablerede samarbejder med fx afdelingsbestyrelser i de almene boliger.

 

Principperne for den fremtidige boligsociale indsats rækker dermed ud over det enkelte boligområde og inddrager lokalsamfundet som en del af løsningen. Samtidig er der fokus på udvikling af hverdagsliv, meningsgivende aktiviteter, tryghedsskabende foranstaltninger, fritidsliv og det sociale miljø.

 

Opgaveudvalget har i tilknytning til principperne foreslået en række tiltag til inspiration. Michael Hedegaard Jensen, medlem af Opgaveudvalget for Boligsocial Indsats som borger i kommunen og sekretariatsleder for den boligsociale indsats i Urbanplanen, fortæller:

 

- Vi har fremlagt en række forslag til inspiration til den fremtidige boligsociale indsats baseret på erfaringer i udvalget. Hvilke tiltag der er bedst egnet, afhænger dog af det enkelte boligområdes udfordringer og behov. Fx kan der nogle steder være god musik i at lave socialt arbejde, der inddrager borgerne i en forskønnelse af deres område. Et andet forslag er at ansætte boligsociale medarbejdere, der arbejder på tværs af boligområderne og i tæt samarbejde med relevante medarbejdere i kommunalt regi.
 

Andre eksempler på forslag til tiltag, der kan være inspirerende drivkraft i det videre samarbejde, er et årligt fællesmøde med erfaringsudveksling om bl.a. det gode boligliv, inddragelse af lokale aktører som fx foreninger og erhvervsliv samt støtte og vedligeholdelse af det lokale beboerdemokrati.

 

Opgaveudvalget for Boligsocial Indsats blev nedsat af Kommunalbestyrelsen. Opgaveudvalget bestod af fem kommunalbestyrelsesmedlemmer og ti borgere, der alle har erfaring med boligsociale udfordringer. Nogle borgere bor selv i alment boligbyggeri, mens andre har erfaringer med boligsociale indsatser.

 

Opgaveudvalgets anbefalinger blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 18. juni 2018.

 

Læs mere på gentofte.dk/boligsocialindsats.

 

Fakta

I Gentofte Kommune er der ca. 2.000 kommunale og almene familieboliger. Her er der en mangfoldig beboersammensætning med familier og enlige. Boligområderne, der omdrejningspunktet for en kommunal boligsocial indsats, er kendetegnet ved at være forholdsvis små og placeret rundt om i kommunen.

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for opgaveudvalget Anne Hjorth, anhj@gentofte.dk, tlf. 29 11 12 80

Kommunikationskonsulent Charlotte Laursen, calu@gentofte.dk, tlf. 51 32 25 20