Pressemeddelelse
1. februar 2018
 
 
 
 
 
 

Hvem skal have en pris for et godt initiativ? 

 
 
 
 

Hvem har taget et frivilligt initiativ, der har gjort en forskel for dig? Måske er det din forening eller en person, der har søsat en idé, der har gjort din hverdag bedre og sjovere - eller skabt et fællesskab, du manglede. Det er nu, du kan indstille kandidater til Gentofte Kommunes Initiativpris. 

 
 
 
 

Kender du en person eller en forening, der har taget et godt initiativ og gjort en særlig indsats for fællesskabet, så er det nu du kan indstille dem til Gentofte Kommunes Initiativpris. 

 

Gentofte Kommune har en lang og god tradition for, at borgere og foreninger gennem frivilligt arbejde involverer sig i lokalsamfundet. Med Initiativprisen anerkender Gentofte Kommune lokale ildsjæles engagement, og foruden æren udløser prisen 25.000 kr. Det er borgerne selv, der indstiller kandidater til prisen, så det er nu, du skal til tasterne.  

 

Har du et forslag til, hvem der er årets initiativtager, så send din indstilling med navn og begrundelse til kulturmedarbejder i Gentofte Kommune Merete Porsborg Arnoldi på mpar@gentofte.dk sammen med kontaktoplysninger på den person eller forening, du indstiller inden den 1. marts kl. 12. Borgmester Hans Toft overrækker Initiativprisen under årets Kultur & Festdage i juni. 

 

Ti år med Initiativprisen
Gentofte Kommunes Initiativpris er blevet uddelt siden 2008 og går hvert år til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet, fortrinsvis inden for det sociale eller kulturelle område eller indenfor idræts- eller erhvervslivet.

 

Sidste år gik prisen til Foreningen Brandts Haves Venner for deres flotte arbejde med at vedligeholde og formidle G.N. Brandts Have i Ordrup.

 

Tidligere prismodtagere er: 

  • Arne Madsen, for sit arbejde i Netværkshuset, 2008
  • Elevrådet på Ordrup, for deres initiativ til Streetfestivalen, 2009 
  • Teit Andersen, for sit arbejde med Helligdommen Skatebane, 2010
  • Natteravnene, for deres arbejde med at skabe tryghed for unge i kommunen, 2011
  • Pia Boysen, for sit engagement i børnekorene ved Gentofte og Jægersborg Kirker, 2012
  • Foreningen Vangedes Venner, for deres engagement i kultur- og fritidslivet i Vangede, 2013
  • Foreningen Genklange, for deres initiativ til koncerter, der introducerer klassisk musik for børn, 2014 
  • Sofie Thorhauge, for sit engagement i at skabe kreative værksteder for unge i Det Grå Pakhus, 2015
  • Azizallah Bozorg, Hikmatullah Safi, Samir Rafiqi, Ayesha Khwajazada, Sofie Thiesen Honoré, Josefine Tvede Colding-Jørgensen, Thea Rottbøll Gonnsen og Caroline Reuter for deres engagement i at arrangere en velkomstfest for nyankomne flygtninge, 2016 
  • Foreningen Brandts Haves Venner, for arbejdet med G.N. Brandts Have, 2017

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kommunikationskonsulent Pia Andersen Høg, pah@gentofte.dk, 51 44 12 54.