Pressemeddelelse
15. december 2017
 
 
 
 
 
 

Miljøprisen 2017 går i år til byhave og baggård

 
 
 
 

Gentofte Kommunes Miljøpris er netop blevet uddelt for 7. gang. Prisen er stiftet for at hædre frivillige initiativer, der kan inspirere andre til grønne og miljøvenlige tiltag.

 
 
 
 

I år deles prisen og de medfølgende 25.000 kr. mellem initiativet Grøntofte ved Mikael Langrand Sørensen, for etablering af en bæredygtig lommehave, og Andelsboligforeningen Jomsborgvej 27-29/Sundvej 1, for deres klimavenlige gårdmiljø.

 

Gentofte Kommune har fokus på bæredygtighed, klima og miljø, og ønsker at støtte lokale og frivillige initiativer, der gør en positiv forskel. En bæredygtig udvikling kan kun ske, hvis både kommune og borgere løfter i flok og inspirerer hinanden. De to vindere har netop det tilfælles, at de glæder og inspirerer andre til at bidrage til et bæredygtigt Gentofte.

 

Grøntofte
Grøntofte er en nystartet lommehave på Bregnevej 5B nær Gentoftegade. Med Mikael Langrand Sørensen i spidsen er foreningen i fuld gang med at omdanne kommunens tidligere vejmandsplads til en midlertidig, bæredygtig lommehave. Haven fungerer samtidig som læringssted med fokus på lokale fødevarer, deleøkonomi og genbrug.

 

Lommehaven Grøntofte opstod i sensommeren 2017, og der er p.t. etableret højbede, som er genbrugt fra tidligere anvendelse i Kongens Have i København. Private naboer donerer brosten og planter, og der bliver dyrket østershatte i kaffegrums fra Emmerys. Alt sammen i ånden 'den enes affald er den andens ressource'.

 

"Det er virkelig stort at få sådan et klap på skulderen og få anerkendelse for det, man gør. Det viser, at vores initiativ bliver værdsat. Jeg er meget beæret", siger Mikael Langrand Sørensen, initiativtager til Grøntofte."

 

Der vil være offentlig adgang en gang om ugen i sæsonen med henblik på at formidle om bæredygtig dyrkning i højbede og styrke lokalmiljøet.

 

Jomsborgvej/Sundvej
Den anden vinder af årets miljøpris, Andelsboligforeningen Jomsborgvej/Sundvej, modtager prisen for at have forskønnet deres gård på en bæredygtig og grøn måde.

 

De har med deres egne ord forvandlet baggården fra "et sort hul til en grøn oase". En hel del asfalt er fjernet og i stedet er der anlagt græsarealer, så regnvandet langsomt kan sive ned.

 

Carportene er udstyret med grønne tage med planter, der kan opsamle og forsinke regnvandet, så kloakkerne bedre kan følge med ved kraftige regnskyl.

 

"Alle beboere og naboer er så begejstrede for de grønne tage, at vi håber, det må give inspiration til andre gårdprojekter," fortæller næstformand i andelsforeningen Jomsborgvej/Sundvej, Georg Greibe.

 

Det er ikke første gang, Gentofte Kommunes Miljøpris er delt mellem to gode initiativer. I 2014 modtog både Forstbotanisk Haves Venner og 1. Klampenborg Spejdergruppe prisen og de 12.500 kr.

 

"Vinderne af miljøprisen 2017 er initiativer, der afspejler visionen i Gentoftes bæredygtighedsstrategi 'Sammen om et bæredygtigt Gentofte'. Strategien tager netop udgangspunkt i, at vi sammen kan nå længere end hver for sig," siger borgmester Hans Toft.

 
 
 

Vedhæftede filer

Milj+©prisen005.JPG
Milj+©prisen004.JPG
Milj+©prisen003.JPG
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kommunikationskonsulent Lotte Juul Martini, mail lotm@gentofte.dk eller tel. 29110912